La formació de la Caseta consta de 9 mòduls:

 

ACOMPANYAR

S’hi experimentaran situacions diverses d’acompanyament de l’altre (individual i de grup) i es facilitarà un mitjà teoricopràctic per facilitar l’acompanyament de processos creatius i de creixement. Parlarem sobre la metodologia, les actituds i com entenem l’aprenentatge, incorporant de forma transversal una mirada de gènere en la nostra funció d’acompanyants.

 

 

PROCÉS CREATIU: 
Crear sempre és recrear-se. El procés creatiu ens implica de forma total. En aquest mòdul, experimentarem diferents llenguatges expressius i parlarem de recursos per integrar-los en els processos creatius.

 

 

JOC PRESIMBÒLIC I PULSIONAL: 
S’hi experimentaran diferents situacions de joc presimbòlic (pulsional, sensoriomotor i reassegurament) i posteriorment es reflexionarà sobre el seu sentit dins de l’evolució de l’infant.

 

 

JOC SIMBÒLIC I EVOLUTIVA DE L’INFANT: 
Serà un espai on es podrà aprofundir i vivenciar el joc simbòlic, un espai per poder compartir sobre els diferents tipus de jocs simbòlics, sobre com l’adult es posiciona per acompanyar-lo i quines són les funcions que té aquest joc en la vida de l’infant. Aquest marc de joc el relacionarem amb les necessitats que té cada infant segons el moment evolutiu.

 

 

TACTE NUTRITIU i  PRESÈNCIA

A través del tacte ens comuniquem profundament… En aquest taller tindrem l’oportunitat, des de la pròpia intuïció i l’escolta envers l’altre, d’explorar diferents recursos que acompanyen el procés dels infants a través del tacte nutritiu.

I sensibilitzarem la consciència del nostre cos per sentir-ne el fluir del camp sensorial i perceptiu. Un viatge des de la sinceritat de l’escolta i un espai de trobada amb la presència.

 

 

ACOMPANYAMENT DE L’EXPRESSIÓ EMOCIONAL DELS INFANTS
En aquest mòdul abordarem de forma vivencial la nostra relació amb les 4 emocions bàsiques i reflexionarem sobre la funció de les emocions i les seves formes d’expressió adaptatives i no-adaptatives.

 

 

ACOMPANYANT ELS LÍMITS I L’AGRESSIVITAT (Una mirada desde la
CNV)
En aquest mòdul continuarem amb la comprensió de les emocions i les necessitats dels infants en l’acompanyament de les situacions en que s’ha produït un conflicte i en l’acompanyament dels límits i la seva importància pel seu creixement i la seva seguretat.
Abordarem l’acompanyament dels conflictes i els límits des de la mirada de la Comunicació No Violenta. Petita introducció a aquesta eina i pràctica.

 

 

DESENVOLUPAMENT DE LA CRIATURA DES DE LA VISIÓ DE LA BIOENERGÈTICA I DE LA GESTALT
Mirarem quines són les necessitats vitals de cada etapa evolutiva i que es juga la persona en cada una d’aquestes etapes, així com, com afecten a la construcció de la personalitat Viurem aquests moments sensibles i parlarem de com acompanyar-los.

 

 

L’ACOMPANYAMENT DE LA SEXUALITAT EN LA INFÀNCIA (0-6 ANYS)
Quin record tinc de la sexualitat quan era un infant? Com em sento quan acompanyo la vivència de la sexualitat en les criatures? Com puc acompanyar-la per a que sigui plena i cuidadosa? Quines són les etapes dins la sexualitat infantil? Com puc transmetre i propiciar una relació de respecte pel propi cos i desig entre les criatures?
En aquest taller treballarem de forma teòrico-vivencial aquestes qüestions i ens obrirem a les que apareguin per tal de trobar eines que ens permetin acompanyar la sexualitat infantil conscientment i respectuosa.

 

 

L’ACOMPANYAMENT DE LA FAMÍLIA DES DE LA PEDAGOGIA SISTÈMICA
Partint de la vivència analitzarem i mirarem com la pedagogia sistèmica ens pot ajudar a acompanyar els infants, en la relació amb els adults, en l’ordre i el lloc que ocupa cada persona en el seu sistema (ja sigui de feina o familiar).

 

 

LA PEDAGOGIA SISTÈMICA I LA CASETA: 

Partint de la vivència analitzarem i mirarem com la pedagogia sistèmica ens  pot ajudar a acompanyar els infants, en la relació amb els adults, en l’ordre i el lloc que ocupa cada persona en el seu sistema (tan de feina com familiar).

 

 

TANCAMENT
Construirem un espai de digestió i síntesis de tota la formació i per resoldre els dubtes pendents o els temes que necessitin més temps.